بازیگری فعال شورای شهر پایانی بر ناکارآمدی طرح های توسعه شهری

شهرسازی به دنبال آنست تا از طریق تهیه ، تصویب و اجرای طرح های توسعه شهری نظمی قراردادی در شهر حاکم نماید که بستر آن عنصری زنده و پویا به نام شهر را شامل می شود که حرکت و جهت گیری آتی خود را از طریق عوامل بسیاری همچون گذشته تاریخی ، محیط جغرافیایی , تهای اعمال شده ، مهاجرت ، گسترش صنعت و ده ها عامل دیگر تعیین و بدون آنکه موانعی در راه رشد خود را برتابد  بتواند به راه خود ادامه دهد و هر عامل قراردادی را که توان هماهنگی با این حرکت نداشته باشد را به پشت سر خواهد گذارد .

علیرغم این تدوین و اجرای طرح های توسعه شهری در ایران داستانی اندوهبار از ناکامی و ناکارآمدی در حیات مدیریت شهری را به تصویر می کشد به طوری که سرنوشت گزارش طرح های شهری را صرفاَ به تزیین قفسه کتابخانه ها و آذین اتاق مدیران شهری مبدل ساخته و یا نقشه های کاربری زمین در این طرح ها و پیشنهادهای حوزه بندی آن را جلوه ای بر دیوارهای دفاتر شهرسازی شهرداری ها در منظر و مرآی تبدیل نموده است .

این درحالیست که شهرها برخلاف هدف ها و پیشنهادهای ملحوظ در این طرح ها که صد البته با دقت و کارشناسی تهیه شده است ، رشد و گسترش خود را طی می کند که این امر یعنی فاصله وحشتناک بین برنامه ها و طرح ها و آنچه درعمل به منصه ظهور رسیده اند خود دلیلی برای مرگ طرح های توسعه شهری قدیمی به علت ناکارآمدی و جایگزینی زود هنگام طرح های جدید با صرف هزینه بسیار به جای آنها شده است .

آنچه از کنکاش و ملاحظه طرح های شهری تهیه شده طی سالهای گذشته در ایران بدست می آید برحضور کمرنگ  خواست و نظر مردم در طراحی ، تصویب و اجرای آنها دلالت دارد ا درحالی که مراد و منظور از تهیه و تدوین طرح های توسعه شهری پاسخگویی به خواسته ها و نیازهای عمومی اهالی و ساکنان شهرها طی افق آینده است .

طبیعی خواهد بود که عدم مشارکت آگاهانه مردم در شکل گیری نظامات قراردادی از جمله طرح های توسعه شهری چه سرنوشتی را برای این دسته از امور رقم خواهد زد و صد البته مشارکت آگاهانه مردم از طریق اعمال واقعیات مورد درخواست آنان موضوعیت می یابد .

در چنین فضایی حضور آگاهانه و مسئولیت پذیر شوراهای اسلامی شهر به عنوان منتخب مردم و متولی اعمال افکار عمومی اهالی در حوزه بررسی و تصویب طرح های توسعه شهری با رعایت شرایطی می تواند نوید بخش تبلور کارآمدی در تهیه و اجرای چنین طرح هایی باشد که از راه اطلاع از حرکت تقاضای جامعه شهری برای توسعه و انتقال این خواست عمومی در قالب طرح های مزبور و اثربخش کردن حضور شهرداری در تهیه و اجرای چنین طرح ها به توسط شورا به رفع مشکل بپردازد .

 به این ترتیب قانونگذار سعی نموده تا با دخالت دادن آرای مردم از طریق شورای شهر در فرایند تهیه طرح های شهری ، نظام برنامه ریزی برای شهر را از اتاق های دربسته کارشنلسان ادارات دولتی خارج و رأی و نظر مردم را در تهیه و تصویب آن موثر سازد  ما نیز با انتخاب شورایی مرکب از اشخاص با صلاحیت و متعهد چنین اهدافی را  محقق سازییم . 

حسین کوچکیان فرد 



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ رسمی علیرضا شهامت در بلاگ اسکای مريم بندري گريمور و بازيگر سينما و تلويزيون i160فروش فلزیاب | 09100061386 فروشگاه اینترنتی ارغوانی GoodFoods کُنج دکتر علی حجت هفت گردون مجتمع آموزشی غیردولتی صافات فریمان